|  |  | 
   
    | Eetgewoonten |  | 
   
    |  |  | 
     
    |  | 
        Peer: eerst steeltje verwijderen en dan van boven naar beneden naar binnenwerken, of als een appel? 
  | 
     
    |  | 
        tompouce (laag voor laag, hapsgewijs of eerst de bovenste laag en dan de rest in één keer) 
  | 
     
    |  | 
        aardappelen-groente-vlees (vlees het eerst of juist achteraf) 
  | 
     
    |  | 
        taartpunt (van voor naar achter of andersom) 
  | 
     
    |  | 
        pannekoek (snijden of eerst oprollen) 
  | 
     
    |  | 
        hutspot (kuiltje met jus!) 
  | 
     
    |  | 
        banaan (helemaal afpellen en eten, of hapje voor hapje schillen) 
  | 
     
    |  | 
        appel (met klokhuis-steeltje-en-al of schillen en ontleden) 
  | 
     
    |  | 
        kiwi (schillen of lepelen) 
  | 
     
    |  | 
        pizza (van binnen naar buiten of andersom) 
  | 
     
    |  | 
        gebakken ei op brood (eerst alles om de dooier heen, met als laatste gore hap de dooier; of gewoon snijden zoals het uitkomt) 
  | 
     
    |  | 
        een gekookt ei: hak je met je mes eerst het topje er (zo ongeveer op 1/5) vanaf, of tik je hem kapot, ga je hem pellen, en eet je hem dan op 
  | 
     
    |  | 
        prakken (typisch Hollands) 
  | 
     
    |  |  |  | 
   
    |  | Aanvulling? Post 
      hier |  |